Mineriadele domnului Iliescu

Domnul Iliescu a ratat inca o data intalnirea cu istoria. Exista in schimb un senator al Romaniei pe nume Iliescu care se incapataneaza sa plagieze din tovarasul Iliescu. Recentul asalt al senatorului Iliescu asupra meandrelor concretului are si meritul de a readuce din memorie sintagma de trista amintire „AGITATOR COMUNIST”.

Senatorul Iliescu care este si presedinte de onoare al PSD a fost demascat deunazi de tentativa de dezinformare a tovarasului Iliescu care incerca sa acrediteze actiunile USL ca fiind perfect constitutionale sub lozinca „Parlamentele nu dau lovituri de stat”

Azi tovarasul Iliescu il demasca din nou pe senatorul Iliescu. Se pare ca ideologii USL au lipsit la lectia de filozofie a antemergatorilor Plato si Aristotel, sau ca au plagiat mai degraba din Marx si Engels. Dintr-o posibila definitie a democratiei se omit tocmai elementele esentiale: libertatea de expresie, libertatea mass media pentru a garanta informarea impartiala a alegatorilor, protectia libertatilor civile in fata abuzurilor majoritatii, rolul Constitutiei si domnia legii; se extrage numai partea convenabila: "legea majoritatii"

Ion Iliescu: "în democraţie contează legea majorităţii şi anume a celor responsabili care îşi asumă riscul votului, nu absenteiştii, nu cei neinteresaţi de soarta cetăţii contează şi cu atât mai mult nu laşii care nu-şi asumă votul şi exprimarea opiniei într-o asemenea confruntare".

Cu alte cuvinte, dictatura proletariatului redivivus. Dar si aceasta selectiv numai cand proletariatul se incoloneaza si sta cuminte la locul lui. Caci, iata ce, in urma cu doi ani, acelasi tovaras Iliescu declara, prin gura senatorului Iliescu, referitor la referendumul din 2009:

"Ce înseamnă «vocea poporului»? Este folosită demagogic în cazul de faţă…. a ieşit o chestiune total superficială şi în contextul unei presiuni mediatice, de discreditare a Parlamentului şi a parlamentarilor, iar PSD a făcut greşeala de a nu boicota referendumul. Aia trebuia să fie atitudinea corectă a PSD, să-l fi boicotat. Şi-aşa a ieşit cu o majoritate foarte slabă, la o prezenţă slabă a electoratului. Deci, e un referendum cu foarte mari relativităţi" (Mediafax).

Cand oare a contat cu adevarat pentru activistul si agitatorul Ion Iliescu vointa poporului? Ce autoritate morala poate prezenta un partid al carui lider de onoare tranforma vointa populara intr-un simplu joc statistic ale carui cifre pot fi manipulate dupa bunul plac si interes, caci in opinia sa: “Chiar dacă iese un total de aproape 50%, cu un procent-două mai puţin, el de fapt reflectă o altă realitate, o altă majoritate reală".

Intrebarea cea mai fireasca care vine in minte atunci este: de ce oare ne-am mai chinuit sa numaram voturile, sa punem in miscare un simulacru de process democratic, cand puteam sa ne vedem frumos de treaba si sa asteptam indicatiile primului secretar Ion Iliescu?

Aceeasi intrebare si pentru rolul rezervat Curtii Constitutionale, gandita parca numai pentru a intregi butaforia democratiei romanesti, buna doar de pus in rama la Uniunea Europeana. Si aici tovarasul Iliescu ne da o indicatie pretioasa: "toate aceste argumente trebuie luate în considerare de Curtea Constituţională, în faţa unei realităţi, pentru a valida votul românilor la referendum”.

Declaratiile senatorului Iliescu vorbesc de la sine. Testamentul sau politic va ramane unul legat de mineriade, de la mineriada panselutelor la mineriada panseurilor.

Pentru a limpezi meandrele prezentului o ultima intrebare care merita un raspuns individual din partea fiecaruia dintre noi : Ce ne-am fi facut oare in ultimii 22 ani, fara contributia neabatuta a fostului prim secretar Ion Iliescu?

 

Reactia Internationala

1 2 3 4 5

Facebook Image

Reactia Interna

1 2 3 4

Copyright © 2020 256 USL. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.