Miza Loviturii de Stat

"Injustice anywhere is a threat to justice everywhere".

Martin Luther King Jr. (1929-1968)

Dincolo de aspectele "triviale", tehnice, ale loviturii de stat in desfasurare,

Crin Antonescu si Victor Ponta

cu

sprijinul logistic declarat al lui Dan Voiculescu

, si avand la remorca PNL si PSD, s-au angajat intr-o aventura, cu sprijinul dezertorilor din PD-l si al celor de la UNPR, care are consecinte mult mai grave ce tin de pervertirea si distrugerea standardelor de integritate morala la nivel social prin actiuni repetate si viguroase de intimidare si victimizare a persoanelor si organizatiilor care se pronunta in favoarea valorilor si convingerilor democratice. Se distrug modele, se distrug valori, se anihileaza actul cultural, se creaza un sentiment de descurajare, blazare de acceptare a coruptiei la scara nationala. 
Crin Antonescu si Victor Ponta practica un discurs care stimuleaza o campanie de dezinformare bazata pe specularea nationalismului a fricii, urii si intolerantei . Vocile "dizidente" asemenea celei a lui

Gabriel Liiceanu, reprezentatul GDS

care a avertizat ca “20-30 oameni arunca in aer un intreg popor” care pot inspira si care pot crea o schimbare pozitiva sunt fie bruiate, fie luate sub control. Se pervertesc criteriile morale si gandirea catorva generatii de tineri, care vor avansa in viata aspirand catre valorile false create de o societate bolnava.  Se cultiva ura si intoleranta prin etichetari iresponsabile facute la cel mai inalt nivel: ''Traian Basescu este un exemplar politic degenerat''"Basescu este un personaj toxic""Basescu este un sociopat""Acest nemernic care este Basescu".

 

Un stat de drept nu poate exista si functiona fara ca cei care sunt alesi si numiti in functiile publice - parlamentari, minsitri, judecatori, procurori, presedinte, armata,politie , servicii speciale - sa se puna in slujba cetateanului si nu in a-si sluji propriile interese, sau interesele grupurilor din care fac parte. Obisnuiti sa-si foloseasca functiile publice in scopul exclusiv al promovarii avantajelor personale, un grup de politicieni si guvernanti romani actioneaza acum pentru anihilarea si luarea sub control a puterilor si institutiilor statului de drept, a Parlamentului, Presedentiei si Justitiei, care lupta si care au inregistrat rezultate impotriva coruptiei la nivel inalt avand ca scop declarant luarea sub control a Justitiei, singura care poate stopa asaltul mafiei transpartinice asupra banului public si a fondurilor europene. Actiunile si declaratiile liderilor PNL si PSD  la adresa CCR, a Institutiei Avocatului Poporului, a DNA, Parchetului General si judecatorilor,  au putut fi stopate pentru o vreme datorita numai interventiei institutiilor Uniunii Europene.
Asa cum lupta impotriva coruptiei nu poate fi castigata insa doar prin actiunea unor segmente ale insitutiilor statului este nevoie ca la nivel individual fiecare cetatean sa realizeze care este adevarata miza a evenimentelor ce se petrec in aceste zile in Romania, si sa-si uneasca vointa in stoparea acestui atentat la statul de drept. Este un moment de rascruce in istoria tarii , in care intreaga lume civilizata ne priveste si asteapta pozitia noastra fata de standardele de integritate morala fata de respectarea valorilor democratiei si a statului de drept, si cand putem dovedi ca avem taria morala sa respingem orice incercare de intimidare si pervertire a idealurilor cu care am pornit la drum in Decembrie 1989.

 

 

 

Politicianul Zilei

 • Hannes Swoboda
  Hannes Swoboda

  Pentru pozitia lucida si echilibrata: Referendumul din România nu poate fi validat.

 • Ioan Rus
  Ioan Rus

  Pentru asumarea unei pozitii corecte in fata presiunilor politice USL de a incalca legile si de a modifica listele electorale.

 • Teodor Stolojan
  Teodor Stolojan

  Pentru constanta pozitiilor principiale similare cu cea exprimata in cazul votului pentru Leonard Orban.

 • Andrei Chiliman
  Andrei Chiliman

  Pentru pozitia publica curajoasa si principiala privind acordul semnat de conducerea USL de desfiintare a CCR, CNSAS, DNA , ANI.

 • Klaus Johannis
  Klaus Johannis

  Pentru pozitia corecta si nepartizana: "primarii nu pot curata listele electorale decat in baza unei documentatii scrise".

Reactia Internationala

1 2 3 4 5

Facebook Image

Reactia Interna

1 2 3 4

Copyright © 2020 256 USL. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.