Cronica

1 Aprilie, 2012. Antena 3. 

Sorin Frunzaverde demizioneaza din PDL.

 ,,El a acuzat existenţa unui stat poliţienesc, în care îi este frică să vorbească la telefon pentru că îi sunt ascultate convorbirile."

Defectarea lui Frunzaverde s-a intamplat la numai cateva zile dupa ce locotentul sau Chisarau si un judecator corrupt au fost arestati in afacerea Moldomin in care reserve de cupru de peste 1 miliard de dolari au fost vandute pe nimic unei firme rusesti. 

Cititi mai mult in articolul din Evenimentul Zilei: 

EXCLUSIV: Frunzaverde a facut presing la Blejnar in Afacerea Moldomin. Politica, masonerie si coruptie, ingredientele unei demisii. 

 

3 Aprilie, 2012.

Un moment trecut cu vederea; se legitimeaza viitorul Avocat al Poporului prin avizarea lui Valer Dorneanu ca Vicepresedinte al Avocatului Poporului, de catre Comisiile Juridice ale parlamentului 

 

23 Aprilie, 2012. Tradarea "boierilor".

Semnalul dat de Sorin Frunzaverde este urmat de un exod in masa a parlamentrilor PDL-isti in tabara USL. Petru Filip dezerteaza si el, si nefiind primit de PNL, se inscrie in PSD. Dupa numirea lui Antonescu la Cotroceni, el devine presedintele interimar al Senatului. 

 

27 Aprilie, 2012.

Cade Guvernul PDL. Lipsit de sprijinul tradatorilor, guvernul Ungureanu cade la motiunea de cenzura. 

 

1 Mai, 2012. Anuntarea publica a loviturii de stat.

Dan Voiculescu lanseaza un ultimatum la adresa presedintelui Traian Basescu.

”Dacă nu-și dă demisia în următoarele 30 de zile, va fi suspendat în următoarele 60 de zile’’.

 

13 Iunie, 2012. Guvernul trece Institutul Cultural Roman sub control politic.

Prin Ordonanta de Urgenta, ICR este transferat din subordinea Presedintiei in subordinea Parlamentului. 

Horia Roman Patapievici Directorul Institutului declara :  

"Temerea noastra este ca, din acest moment, Institutul Cultural Roman are o soarta pecetluita, gandita in logica jocului politic, [...] Temerea noastra este ca institutului i s-au creat conditiile pentru a redeveni ceea ce institutiile romanesti au fost in mod traditional: necompetitiv, parohial, provincial."

 

27 Iunie, 2012. Victor Ponta sfideaza CCR si Constitutia tarii.

Intr-un discurs halucinant, Victor Ponta sfideaza decizia Curtii Constitutionale si anunta cu seninatate ca nu va respecta "legitimitatea data de 5 judecatori" si va merge oricum la Brusselss, la Consiliul Europei. Minciunile sfruntate sunt practicate fara pic de jena sfidand bunul simt elementar.

 

3 Iulie, 2012. Parlamentul suspenda Constitutia si statul de drept.

Deutsche Welle: Avocatul poporului, un izvor discret de putere politicaAvocatul Poporului, prof. Marin Iancu este revocat pentru niste acuzatii imaginare. UDMR nu voteaza favorabil considerand ca acesta "si-a facut datoria". 

Citeste aici despre Avocatul Poporului.

 

 

 

4 Iulie, 2012.  Ion Cristoiu: "un plan bine pus la punct de administrare a unei lovituri de stat mafiote".

"În România Mafia nu se folosește  glonţul şi explozibilul.
În România, Mafia foloseşte lovitura de stat parlamentară!"
Citeste aici articolul. 

5 Iulie, 2012.  Guvernul suspenda Constitutia si statul de drept.

Guvernul emite ordonanta de urgenta 41/2012 pentru modificare si completarea Legii nr.3/2000, privind organizarea si functionarea referendumului. Ordonanta este neconstitutionala intrucat conform art.73 alin 3 din Constitutie leagea de "organizare si desfasurare a referendumului" este o lege organica, si conform art. 115 alin 1 "Guvernul poate emite ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice". 

Profesoru Corneliu Turianu: "Ce votam - suspendarea presedintelui sau suspendarea statului de drept?"

 

6 Iulie, 2012.

Generalul Wesley Clark, fostul comandant NATO in Europa, este prezentat de premierul Victor Ponta ca fiind noul consilier pe probleme de securitate. Cateva zile mai tarziu, Victor Ponta declara la Bruxelles ca nu poate colabora cu Traian Basescu, acesat fiind un "fost capitan de nava, [incapabil] de a avea parteneri egali, ci doar subordonati". Este neclar insa ce rol i-a rezervat generalului Clark, cunoscut mai mult pentru intransigenta tipica militarului de cariera si mai putin pentru spiritul de compromis specific politicienilor. Generalul Clark a fost eliberat din functia de commandant al trupelor NATO din Europa dupa ce generalul Jackson, in comanda trupelor britanice, a refuzat ordinul generalului american de a ocupa aeroportul "Pristina" inaintea sosirii trupelor rusesti, temandu-se ca o astfel de actiune ar putea declansa "al treilea razboi mondial".  

 

12 Iulie, 2012. Controlul total at televiziunii de stat.

Claudiu Lucaci, fost purtator de cuvant al guvernului Nastase, numit politic la sefia stirilor TVR. Asa incepe campania pentru referendum!

 

12 Iulie, 2012. Primele proteste ale societatii civile.

Printr-o scrisoare deschisa publicata pe site-ul propriu, Asociatia 21 Decembrie constata ca interimarul Avocat al poporului este incompatibil cu exercitarea functiei de protector al drepturilor omului din Romania, si-i cere sa demisioneze. 

 

 

15 Iulie, 2012. Esuarea loviturii de stat.

Intr-o "tiganeala" este "anuntata" de liderul etniei rrome, Florin Cioaba.

 

19 Iulie, 2012. Mass-media : Lovitura de stat.

Ion Cristoiu: „Suspendarea, o lovitură de stat care a început pe 3 iulie și se va termina după 29, cu fraudarea referendumului”

 

 

Politicianul Zilei

 • Teodor Stolojan
  Teodor Stolojan

  Pentru constanta pozitiilor principiale similare cu cea exprimata in cazul votului pentru Leonard Orban.

 • Klaus Johannis
  Klaus Johannis

  Pentru pozitia corecta si nepartizana: "primarii nu pot curata listele electorale decat in baza unei documentatii scrise".

 • Hannes Swoboda
  Hannes Swoboda

  Pentru pozitia lucida si echilibrata: Referendumul din România nu poate fi validat.

 • Ioan Rus
  Ioan Rus

  Pentru asumarea unei pozitii corecte in fata presiunilor politice USL de a incalca legile si de a modifica listele electorale.

 • Andrei Chiliman
  Andrei Chiliman

  Pentru pozitia publica curajoasa si principiala privind acordul semnat de conducerea USL de desfiintare a CCR, CNSAS, DNA , ANI.

Reactia Internationala

1 2 3 4 5

Facebook Image

Reactia Interna

1 2 3 4

Copyright © 2020 256 USL. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.